Terug naar archief

Auteur: Fons Stortelder
Publicatie: 30-11-2016

Nieuwsbrief Jeugd 30/11/2016

Hallo allemaal!

 

We zijn alweer een aantal maanden onderweg in het schaatsseizoen. Alle schaatsende jeugdleden hebben alweer heel wat rondjes gedraaid op het ijs van Leisure World in Dronten, maar wat is het toch koud daar! Het lijkt wel alsof je er niet aan kunt wennen. Denk eraan om voldoende dunne kledinglaagjes over elkaar heen aan te trekken. Ook zijn ondertussen de eerste wedstrijden alweer verreden. Heel veel rijders verbeteren regelmatig hun PR en er zijn er ook al een aantal die bepaalde drempeltijden hebben gehaald waardoor ze zich in mogen schrijven voor langere afstanden. Op https://inschrijven.schaatsen.nl kun je meer informatie over de wedstrijden zien, maar je kunt ook de JC of de trainers benaderen met vragen.

 

Agenda

10 december 2016: Tanky supersprint  - Pupillen F t/m A en Junioren, Leisure World Dronten
17 december 2016: 5e baanwedstrijd - Pupillen F t/m A en Junioren, Leisure World Dronten
3 december 2016: Pietentraining
5 december 2016: de maandagtraining gaat gewoon door!!
23 december 2016:
Gewestelijke kampioenschappen marathon te Dronten
28-30 december 2016: Schaatskamp
30 december 2016: Nightskate Flevonice

 

Gewestelijke kampioenschappen Marathon

Op 23 december zullen er weer Gewestelijke Kampioenschappen Marathon georganiseerd worden. Hieraan kunnen alle jeugdschaatsers deelnemen mits in het bezit van een wedstrijdlicentie waarop het marathonschaatsen is aangevinkt. Je kunt je hiervoor aanmelden via www.schaatsen.nl

De marathon lijkt erg veel op de massa start, die we tijdens skeelerwedstrijden ook wel eens organiseren. Het is een relatief nieuw onderdeel waar ook de langebaan schaatsers aan meedoen en wat ook op de volgende Olympische spelen wordt gereden. Afhankelijk van je leeftijd rijd je tijdens een jeugd marathonwedstrijd 4 tot 12 rondes. Vorig jaar hebben we na afloop van het schaatskamp deelgenomen aan deze gewestelijke kampioenschappen en daar is een groot aantal jeugdleden van de SSVN toen in de prijzen gevallen. Zie hiervoor het artikel op de website: http://www.ssvn.nl/index.php?Pagina=Artikel&ItemID=300

Voor meer informatie over de marathon kampioenschappen kun je terecht op de websites van de gewesten. Volg voor actuele informatie de websites www.knsbgelderland.nl en www.knsboverijssel.nl. Heb je vragen over deelname aan dit kampioenschap, stel ze dan gerust via jc@ssvn.nl

 

Wisselingen binnen de Jeugdcommissie

Met ingang van 23 november hebben Peter de Groot en Daniel Kamphuis afscheid genomen van de JC. Via deze weg willen we ze nogmaals bedanken voor al hun betrokkenheid, inzet en gezelligheid.Ondertussen is de JC ook weer aangevuld met Henriëtte van den Akker (moeder van Jorinde en Miranda) en Richard Kaaij (vader van Carlijn en Lieke) en Renger de Vries. Heeft u vragen aan de Jeugdcommissie dan kunt u dus ook bij hen terecht!

 

Schaatskamp Enschede

Op 28 en 29 en 30 december zal het jaarlijkse SSVN schaatskamp worden gehouden op de ijsbaan van Enschede. Dit jaar is het schaatskamp voor het eerst ook voor jeugdleden vanaf 10 jaar en kon er ook gekozen worden voor deelname aan het kamp voor één of twee dagen. Inmiddels is duidelijk dat er elke dag tussen de 11 en 15 kinderen komen schaatsen Tijdens dit schaatskamp staat plezier maken natuurlijk voorop maar er zal ook hard getraind worden op en buiten het ijs (droogtraining). Achter de schermen zijn we druk bezig met de invulling van het programma en het organiseren van begeleiders. Zodra hierover meer duidelijk is, ontvangen de deelnemers hierover een aparte mail. Het wordt vast een topkamp!

 

Nightskate FlevOnIce

We willen graag weer knallend ‘t jaar uit met een spetterende night-skate op de mooie buitenbaan van FlevOnIce! Om in te schrijven voor de Nightskate wordt nog een aparte uitnodiging verstuurd. We hopen dat jij er weer bij bent! Reserveer daarom alvast vrijdag 30 december hiervoor in je agenda.

 

Opbrengst Grote Clubactie

Inmiddels zijn alle lotenboekjes van de Grote Clubactie ingeleverd en verwerkt. Dit jaar zijn in totaal 226 loten verkocht met een totale opbrengst van €542,40. Dit bedrag zullen we volgend jaar gaan gebruiken voor de organisatie van een skeelerkamp. Leden die online loten hebben gekocht, danken we hartelijk voor hun bijdrage. Uiteraard willen we alle jeugdleden die loten hebben verkocht van harte bedanken voor hun inzet. De drie jeugdleden die de meeste loten hebben verkocht ontvangen binnenkort bericht van de Jeugdcommissie met een uitnodiging om hun prijs te komen ophalen.

 

Tot zover de laatste nieuwtjes! Heel veel plezier op de ijsbaan en tot ziens bij de trainingen, wedstrijden en andere activiteiten!

 

Sportieve groet,

 

De jeugdcommissie

Marjan Voortman
Geralde van de Bunt
Henriëtte van den Akker
Femke Verbrugge
Richard Kaaij
Renger de Vries
 

 

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam