Archief: Goede prestaties jeugd op GK marathon
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 23/12/2015
Aantal keer bekeken: 4136×


Goede prestaties op het Gewestelijk Kampioenschap Marathon

Het schaatskamp voor de jeugd op 21 en 22 december werd dit jaar afgesloten met gezamenlijke deelname aan het Gewestelijk Kampioenschap Marathon Overijssel/Gelderland in Deventer. En daar werden mooie prestaties geleverd: Nika van Dasselaar werd kampioen bij de Pupillen A en Sofie Bouw werd kampioen bij de pupilen C. Een heel mooi resultaat!

Ook door de andere deelnmers werd goed gereden. In de categorie meisjes pupillen C werd het podium bijna geheel bezet door SSVN-meiden: Britt van de Put werd 2de en Demi Meinten werd 4de. Maartje Kamphuis werd 7de in deze categorie.

Bij de meisjes pupillen B reden twee SSVN-meiden mee. In het overall-klassement voor de Overijssel en Gelderland werd Lièn van Dasselaar werd 4de en Diede Wallet kwam als 6de over de streep. Hiermee werd Lièn Gelders Kampioen en Diede werd tweede.

In de categorie meisjes junioren C eindigden Janique Dupain en Aniek Bouwman op de 9de en 10de plaats.

De SSVN-jongens waren ook vertegenwoordigd in deze wedstrijd. In het overall-klassement voor Gelderland en Overijssel werden Jari van Polen (pupillen A) en Matthijs de Feijter (pupillen B) allebei 6de binnen hun categorie. Jari van Polen werd hiermee Gelders Kampioen pupillen A en het leverde Matthijs en zilveren medaille op.

Ook door de volwassenen werd deelgenomen aan het Kampioenschap: Marianne Liefting werd 11de bij de Dames, Renger de Vries 39ste bij de M2, Harm Smit 5de bij de M1 (en 4de van Gelderland) en Jan Tichelaar 19de bij de M1 (11de van Gelderland).

Een uitgebreid verslag van het schaatskamp en het Gewestelijk Kampioenschap zal terug te lezen zijn in de volgende Klapper. De volledige uitslagen zijn te vinden via:

http://www.ssvn.nl/downloads/1450981867.pdf (jeugd) 

http://www.ssvn.nl/downloads/1450911649.pdf (senioren)

Link naar het artikel in de Nijkerk Nieuws:

http://nijkerk.nieuws.nl/sport/57397/goede-prestaties-op-het-gewestelijk-kampioenschap-marathon/

Verslag: Marjan Voortman