Terug naar archief

Uitslagen en foto's FUN-wedstrijd 29 juni
Auteur: Organisatie Funwedstrijden
Publicatie: 02-07-2022

Uitslagen en foto's FUN-wedstrijd 29 juni

Woensdag 29 juni was het eindelijk zover dat de eerste onderlinge Funwedstrijden gehouden zijn. Eerdere dagen waren afgezegd vanwege avondvierdaagse en boeren protesten.

De Funwedstrijden werden gehouden met de verenigingen: ’t Grieze Veen, SV Viking en de SSVN. Onder ideale weersomstandigheden waren er veel deelnemers aanwezig van jong tot oud.

Ongeveer vijftig pupillen gingen als eerste van start om de 100 meter te skeeleren gevolgd door een volle ronde. Hierna was de vaardigheid van de slalom het volgende onderdeel en als afsluiting een Mass Start per categorie van 3 (P3), 5 (P2) of 7 (P1) ronden.

Het was geweldig om te zien hoe alle kinderen ontspannen of iets gespannen aan de  start stonden van de diverse onderdelen.

In ruim een uur tijd hebben de deelnemers hun beste wieltjes voorgezet en als afsluiting werden er aan alle deelnemers, inclusief de winnaars, medailles uitgereikt. Onder het genot van wat versnaperingen zijn de resultaten besproken met ouders, oma’s en opa’s en de kinderen onderling.

Na een kleine pauze waren de kadetten en junioren aan de beurt voor hun 100 meter, 1 volle ronde en 1000 meter. Als afsluiting ook hier een Mass Start van 10 ronden. Bij deze groepen kon je al merken dat er meer wedstrijdervaring was in de spannende voorbereiding om top aan de start te staan. Hier bestond het deelnemersveld uit ongeveer twintig deelnemers.

Tussen de verschillende afstanden door kwamen ook de senioren en masters aan de start. Ook zij kregen als eerste een 100 meter voor de kiezen met hierna een volle ronde en 1000 meter. Mooi om te zien dat er aantal deelnemers hun eerste wedstrijdervaring opdeden op deze avond. Het regende dan ook PR’s onder deze doorzetters. Als laatste gingen zij ook van start voor een Mass Start van 10 ronden.

Moe maar voldaan was de medaille uitreiking voor de Kadetten, Junioren, Senioren en Masters één van de hoogtepunten van de avond.

Alle deelnemers waren super enthousiast en de vraag kwam dan ook wanneer weer:

De volgende onderlinge Funwedstrijden staan gepland op woensdag 31 augustus a.s. op de skeelerbaan waar SV Viking de wekelijkse trainingen heeft: Parkweg 5, Harderwijk.

Als club willen wij iedereen oproepen om dan deel te nemen. Je zult zien dat je net zo enthousiast bent als je clubgenoten welke nu voor de eerste keer deelgenomen hebben.

Als organisatieteam kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde en super gezellige eerste editie van de Funwedstrijden. Smaakt dit naar meer? Ja, veel meer!

We zien jullie graag op 31 augustus!

Henk (’t Grieze Veen), Milou (SV Viking), Dirk, Evert, Renger en Wilma (SSVN)

Download hier de uitslagenlijst (PDF)

De telling bij de Mass Start van de categorieën DP2 en DP1 bleek erg lastig met het grote aantal deelnemers in deze categorieën. We hebben daardoor alleen de volgorde van binnenkomst van de eerste drie rijders met zekerheid kunnen vaststellen. De volgende keer zullen we de telling van de Mass Starts op een andere manier organiseren. Excuus voor alle dames die hun uiterste best deden om zo snel mogelijk hun rondes te rijden.SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam