Terug naar archief

Publicatie: 01-04-2022

Skeelerseizoen 2022

Informatiebrief SSVN

 

In deze infobrief geven we de belangrijkste informatie over het skeelerseizoen 2022.

We proberen hiermee al je vragen over skeeleren en skeelertraining te beantwoorden.

 

Skeeleren senioren 2022

 

Training.

Voor de beginners zal vanaf dinsdag 5 april t/m 27 september van 19:00 tot 20:00 uur skeelertraining worden gegeven. Deze trainingen zullen waarschijnlijk tot mei gegeven worden door Teunis Westerbroek en daarna door Evert van Uffelen. Indien na verloop van tijd blijkt dat (een deel van) de groep na de training een tochtje willen rijden dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Voorop staat dat de veiligheid gewaarborgd is dus de rijders moeten de verschillenden remtechnieken voldoende beheersen en ook het op- en afstappen van een stoeprand.

 

Toeren.

Evenals voorgaande jaren zullen de meeste skeeleraars weer gaan toeren. De TC hecht eraan te benadrukken dat de voorrijders letten op de veiligheid van alle rijders in de groep. Dus niet snel door oranje piepen en voor een auto langsrijden als duidelijk is dat de laatste rijder dat niet kan of allen met een ware doodsverachting.

 

Diversen.

Voor info over de S4D wordt verwezen naar de info die bij de jeugd is vermeld. Ook de opmerking inzake kleding en overig materiaal is misschien interessant als je iets van dien aard kwijt wilt.

 

Skeeleren Jeugd 2022

 

Trainingen en trainingsschema

Helaas komt het droogtrainen dit jaar te vervallen waardoor we alleen skeelertraining geven.  Daarnaast zullen de rijders uit groep 4 en 5 opdrachten krijgen die ze zelfstandig of in groepjes, moeten uitvoeren.

 

Skeelertraining.

De skeelertraining wordt gehouden op de woensdagavond. Als het wegdek te nat is, kan er niet geskeelerd worden; dit wordt indien mogelijk door de trainers(sters) vooraf via de groepsapp gecommuniceerd maar soms direct voor de start van de training ter plekke door de trainers bekeken.

Op de vrijdagavond is er een extra training voor de kinderen van groep 4 en 5. Andere kinderen die qua niveau hiervoor ook in aanmerking komen, worden hiervoor mondeling uitgenodigd door de trainers.

 

Wedstrijden.

Gedurende het skeelerseizoen worden er diverse regionale wedstrijden georganiseerd.

 • Regionale wedstrijden in het kader van de Dave van Dam Cup.

De data ( circa 6) zijn nu nog niet bekend maar deze wedstrijden worden op zaterdag verreden. Deze data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Helaas is er geen datum voor Nijkerk gereserveerd zodat SSVN geen wedstrijd voor deze DvD Cup mag organiseren.

 • HABOVO wedstrijden op vrijdagavond in Heerde

Deze wedstrijden staan open voor alle leden. Het niveau van de wedstrijden wordt aangepast aan de leeftijd en dus het niveau van de rijders. Ook beginnende leden worden hiervoor nadrukkelijk uitgenodigd zodat ze ervaring opdoen in het rijden van wedstrijden. Deze wedstrijden zijn op 22 april, 13 mei, 17 juni, 8 juli en op 9 september is de finale.

 • Regio wedstrijd met ‘t Griezeveen en Viking

Samen met de schaatsverenigingen uit Voorthuizen en Harderwijk organiseren we op woensdag 15 of 22 juni (voor als het de 15de regent) en op 31 augustus of 7 september een regiowedstrijd. Ook deze wedstrijden zijn uitermate geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden want zowel Viking als ’t Griezeveen hebben een grote skeelerafdeling.

 • Clubwedstrijd

Woensdag 21 of 28 september houden we onze eigen clubkampioenschappen. We rijden dan 100m, 1 ronde, 1 marathon waarbij het aantal ronden wordt aangepast aan de leeftijd en wellicht een slalom. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen. We willen dan ook iedereen oproepen om hieraan deel te nemen.

 • Skate Vier Daagse (S4D)

Ook dit jaar organiseert de SSVN een S4D. Het organisatie team heeft nav diverse opmerkingen  gekozen voor een andere periode in het jaar. De keuze is gevallen op 9 t/m 12 mei. Er worden verschillende afstanden gereden, 7,5-10km, 15- 20km en 25-30km. Nieuw is dat de inschrijving open staat voor alle Nijkerkers en uiteraard voor alle SSVN’ers. Voor de deelnemers is er elke avond na afloop iets te drinken en te snoepen. Op de laatste avond is er vanzelfsprekend een leuke herinnering. Binnenkort worden jullie nader geïnformeerd over de S4D.

Trainingsschema

In het schema hieronder zie je wanneer welke trainingen precies zijn. Wie er traint in welke groep wordt bepaald door de trainers. Zij kunnen immers het best beoordelen hoe goed je al kunt skeeleren. De eerste training start je in de groep waar je vorig jaar in trainde. Overstappen van de ene naar de andere groep kan in overleg met de trainers gedurende het hele seizoen.

Dag

Soort training

Trainer / Trainster

Woensdag

18.15 uur aanwezig
Training: 18.30-19.30 uur

Skeelertraining groep 1

Skeelertraining groep 2

Skeelertraining groep 3

Wilma de Wolf 06-27832611

Janique Dupain 06-15554722

Jenny Benjamins 06-4054 0138

Woensdag

19:00 – 19:30 Warming up

19:30 - 20:30 uur training

Skeelertraining groep 4

Skeelertraining groep 5

Dirk van de Bunt 06-5579 8976

Teunis Westerbroek 06- 5184 5126

Vrijdag 19.00-20.30

 

Skeelertraining groep 4 en 5

 

Dirk vd Bunt 06-55798976

 

De skeelertraining zijn van woensdag 6 april t/m 28 september 2022.
De vrijdagtraining zijn van vrijdag 22 april t/m 29 september 2022.

De trainingen vervallen tijdens op zon- en/of feestdagen en tijdens de schoolvakanties in nader overleg. De kinderen worden hiervan tijdens de voorafgaande training op de hoogte gesteld.

 

Aanmelden voor skeelertraining

Om eea in goede banen te leiden is het noodzakelijk dat de jeugd zich uiterlijk 4 april aanmelden middels een mailbericht aan  wilmadewolf@outlook.com

 

Overige activiteiten.

 • Het lijkt de TC en de trainers(sters) handig als leden op het mededelingenbord kenbaar maken als ze kleding, skeelers of schaatsen willen ruilen of verkopen. We zullen in overleg met de webmaster bezien of we hiervoor via de website een permanente oplossing kunnen aanbieden.
 • De organisatie van een skeeler – en/of schaatskamp staat op losse schroeven. De organisatie ondervindt te weinig support en waardering voor al het werk dat hiervoor moet worden verzet.

 

Voor vragen omtrent de trainingen kun je in eerste instantie bij jouw trainr(ster) terecht. Kom je er met hem/haar niet uit dan kun je per mail contact opnemen met: TC@SSVN.NL

 

Met sportieve groeten,

 

Trainerscorps en TC

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam