Terug naar archief

Auteur: Fons Stortelder
Publicatie: 27-01-2020

Wedstrijden in Nijmegen

Hallo allemaal,

Onderstaande uitnodiging ontving ik gisteren en wil ik jullie niet onthouden. Mocht jij mee willen doen dan kun je uiteraard inschrijven op de wijze zoals hieronder beschreven.

Wil je de flyer voor deze wedstrijden ontvangen stuur dan een mailtje naar TC@SSVN.NL

 

Met sportieve groeten,

Fons Stortelder

 

 

 

Beste contactpersoon,

 

Op zondag 9 februari 2020 organiseert de KNSB baanvereniging ‘de Gelderse Poort’ (BGP) het ‘BC‑ Sprinttoernooi’ op het snelle ijs van het Triavium in Nijmegen en op zondag 8 maart 2020 het ‘Stedentoernooi’. Ook jullie rijders zijn uitgenodigd om deel te nemen!

 

BC-Sprinttoernooi

https://www.bgpnijmegen.nl/wedstrijden/sprinttoernooi-b-c-junioren/

Het ‘BC-Sprinttoernooi’ is een wedstrijd over 500-500-1000 m speciaal voor meisjes en jongens Junioren B en C. Zij strijden om de medailles en de wisselbeker. Zij betalen € 14,00 voor 3 afstanden.

Oudere en jongere rijders kunnen ook deelnemen. Zij rijden echter niet voor de prijzen, al hebben we voor de snelste rijders van iedere groep een kleine attentie. Deze rijders betalen € 16,00 voor 3 afstanden.

Inschrijven doe je via: http://inschrijven.schaatsen.nl.

De wedstrijd staat vanaf dit moment open en sluit op 9 februari om 13.00 uur.

De wedstrijd zal starten om 19.00 uur. Vanaf circa 18.10 uur is er gelegenheid om in te rijden op de hele wedstrijdbaan. Ons advies is om hiervan gebruik te maken, door de smalle inrijbaan is het tijdens de wedstrijd moeilijk om in te rijden.

Dit jaar sluiten we het BC-Sprinttoernooi af met een Teamsprint: het teamonderdeel voor de sprinters. Ervaring leert dat het prachtig is om te zien en nog leuker om te rijden! Teams voor de Teamsprint kunt u zelf samenstellen en op de dag zelf doorgeven aan de organisatie, inclusief de startvolgorde. Een team bestaat uit 3 dames of 3 heren. Gemengde teams zijn toegestaan, deze zullen starten bij de heren. Deelnemers aan de Teamsprint hoeven niet het BC-Sprinttoernooi gereden hebben.

Voor deelname aan de Teamsprint gelden een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo zijn alle deelnemers verplicht om een helm en handschoenen te dragen en dienen de punten van de schaatsen te zijn afgerond (zoals bij de Mass Start en marathon). Daarnaast is het aan te raden om snijvaste enkel- en scheenbeschermers en een nekbeschermer te dragen.

 

Wij hopen op een groot aantal deelnemers, zodat we met zijn allen het seizoen uit kunnen sprinten!

 

Stedentoernooi

Op zondagavond 8 maart 2020 kun je meedoen aan het Stedentoernooi. Clubs ontvangen een uitnodiging met informatie en de inschrijfprcedure.

Daarnaast kunnen individuele rijders meedoen aan de wedstrijd. Keuze uit 500-1000, 500-1500 of, voor de pupillen, 500-333. De wedstrijd wordt afgesloten met een ploegenachtervolging: 6 ronden, starten en finishen met 3 rijders. Voor deelnemers aan het Stedentoernooi (ploeg of individueel) zitten hier geen extra kosten aan. Wil je alleen de ploegenachtervolging rijden met je team, dan betaalt het team 15 euro.

 

Heeft u of hebben uw rijders nog vragen stel ze gerust via inschrijven.bgp@gmail.com.

 

Tot ziens op 9 februari en 8 maart!

 

Namens KNSB baanvereniging ‘de Gelderse Poort’,

 

Ernst Ullersma (Organisator)

Marijn Koopmans (Tijdregistratie)

Kim Hiddink (Media en communicatie)

Theo Guykens (Juryteamcoördinatie)

Suzan van den Belt en Martijn van de Pijpekamp (Selectiecriteria)

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam