Terug naar archief

Auteur: Fons Stortelder
Publicatie: 08-12-2019

Mijnten Bokaal 7 december 2019

Mijnten Bokaal succesvol verlopen.

Gisterenavond, 7 december ’19, zijn door de Samenwerkende Schaats Verenigingen (SSV) weer de Mijnten Bokaal wedstrijden georganiseerd. Omdat de inschrijving pas 10 minuten voor aanvang sluit is het altijd afwachten of er genoeg deelnemers komen opdagen om te worden geklasseerd. Immers, voor de Mijnten Bokaal Recreanten is er een minimum deelname van 8 rijders per vereniging vereist. Minder dan 8 rijders leidt onherroepelijk tot uitsluiting in de uitslag. En gelukkig haalde de SSVN op het nippertje de 8 rijders. Dirk en Ton reden continu in de kopgroep en dus 35 ronden. Wim kwam helaas ten val en moest daardoor zijn positie in de kopgroep opgeven. Het ritme wilde niet terug komen waardoor hij uiteindelijk moederziel alleen zijn rondjes moest trekken. Gezamenlijk hebben onze rijders  249 ronden gereden, een gemiddelde van 31,1 ronde per rijder. In de einduitslag zijn we hiermee derde geworden…………….. maar eigenlijk 1ste want de nummers 1 en 2 ( Eemland en Zeist) zijn wedstrijd georiënteerde verenigingen met veel ex licentie rijders terwijl wij een echte toer club zijn wink. Geen van onze rijders viel hier in de individuele overal prijzen. Onderstaand de gereden ronden.

Vervolgens was het de beurt aan de wedstrijd rijders. Hier reden de Junioren Jongens en Meisjes en de Senioren Dames en Heren allemaal tegelijk. Hier waren we maar liefst met 10 rijders present, een aantal dat ik me niet kan heugen sinds ik bij de SSVN rondloop. Het mooiste vond ik dat de jeugd (Sara is toch ook maar een kleintje en de naam Junior nog maar net te boven) het voortouw nam. “Nu al direct” klonk het in het peloton en de senioren moesten dus aan de bak. En onze jongens Henk en Matthijs reden lekker mee in het kielzog van de kopmannen. De meiden vonden hun plek in de achtervolgende groep. Allen pakten soms de kop en lieten zich zo goed zien. Na 15 ronden moesten de junioren afsprinten , hetgeen resulteerde in een 2de en 3de plaats voor Henk en Matthijs en een 1ste  en een 2de plaats voor Demi en Diede. Knap gedaan ook al waren er geen andere deelnemers want “wie er niet is kun je ook niet verslaan” is  een veel gehoorde uitspraak in de sport.

Na 20 ronden sprinten  de dames naar het einde van hun wedstrijd. Ook hier was de SSVN succesvol want Eline legde beslag op het zilver.

Hoewel het slot van de heren wedstrijd niet echt spannend was vond ik het toch wel leuk. Toen na 30 ronden alle gedubbelden van de baan werden gehaald bleven er nog 3 rijders over. Twee hiervan waren Henri en Hein, de derde, een rijder van Zeist geloof ik, reed een halve baan achter H&H. Henri was slim genoeg om mee te sprinten toen de gedubbelden afsprinten en sloeg hiermee en behoorlijk gat dat hij vervolgens nog kon uitbreiden.

 

Deze wedstrijden vormen tevens het decor voor onze clubkampioenschappen. Met dank aan de dames die als jury fungeerden hebben we ook die uitslagen goed kunnen managen.

 

 

 

 

Naam

Aantal ronden

Ranking clubkampioenschap

Marianne van ‘t Klaphek

33

1 Dames

Janine Meinten

26

2 Dames

Dirk van de Bunt

35

1 Heren

Ton Huisman

35

2 Heren

Jos Stortelder

31

3 Heren

Bob Burger

30

 

Fons Stortelder

30

 

Wim de Oudsten

29

 

 

Naam

Ranking overall

Ranking clubkampioenschap

 

Demi Meinten

1

1 Junioren Dames

Diede Wallet

2

2 Junioren Dames

Henk van de Gugten

2

1 Junioren Heren

Mathijs de Feijter

3

2 Junioren Heren

Eline van de Pol

2

1 Senioren Dames

Henri van Ramshorst

1

1 Senioren Heren

Hein van de Pol

2

2 Senioren Heren

Jan van Dasselaar

?

3 Senioren Heren

Jan Bolks

?

4 Senioren Heren

Henk van de Pol

?

5 Senioren Heren

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam