Terug naar archief

Auteur: Fons Stortelder
Publicatie: 04-03-2019

Skeelerseizoen Jeugd 2019

Hi (ouders/verzorgers van onze) SSVN jeugdleden!

We mochten de afgelopen weken al even aan de lente snuffelen en sommigen van ons waren al weer gertig om de skeelers te voorschijn te halen. Toch zijn we ook nog een paar weekjes in de weer met het schaatsen. Dat en het begin van het skeelerseizoen zullen we in het navolgende met jullie doornemen.

Daarom in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Schaatsen in Thialf
 • Start skeelerseizoen
 • Skeelerkamp!
 • Samenstelling Jeugdcommissie
 • Agenda

Schaatsen in Thialf

Ook dit jaar gaan we op zaterdag 16 maart het schaatsseizoen gezamenlijk afsluiten in Thialf. De officiële uitnodiging hebben jullie al ontvangen van de Activiteitencommissie. We hopen dat we met een gezellig grote groep thialf in de SSVN-kleuren kunnen omtoveren.

Wij vertrekken dan uiterlijk 11.15 uur van de parkeerplaats bij de skeelerbaan in Nijkerk. Om 12.30 uur verzamelen we bij de ingang van Thialf. Wij kopen daar het kaartje voor je, dus wacht daar even op. Voor leden betalen wij de toegang, niet-leden betalen de toegang (met groepskorting) terug. Volwassenen €7,- , kinderen €3,50 en bezoekers €2,- (deze laatste groep ontvangt een consumptiebon voor gratis koffie/thee).

Wil je nog mee en heb je je nog niet aangemeld? Doe dit dan snel via: ac@ssvn.nl

Laatste schaatstraining en start skeelerseizoen

Aanstaande zaterdag 09 maart is de laatste schaatstraining in Dronten. Op 1 april (geen grap) gaat het skeelerseizoen van start. Dit jaar zullen de trainingen gegeven worden door Janine Meinten, Jarno van de Vis , Wilma de Wolf, Janique Dupain, Teunis Westerbroek en Dirk van de Bunt (met mogelijk nog aanvulling).

In deze nieuwsbrief geven we je even de belangrijkste informatie over het skeelerseizoen 2019 en proberen hiermee je belangrijkste vragen over skeeleren en skeelertraining te beantwoorden.

Trainingen en trainingsschema

In het skeelerseizoen bieden we twee verschillende soorten trainingen aan: skeelertraining en droogtraining.

Skeelertraining

De skeelertraining wordt gehouden op de woensdagavond. Als het wegdek te nat is, kan er niet geskeelerd worden; dit wordt voor de start van de training ter plekke door de trainers bekeken. Op de vrijdagavond is er een extra training voor de kinderen die wedstrijden rijden. Kinderen die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een aparte uitnodiging.

Droogtraining

De droogtraining is een training om intensief te werken aan verbetering van je schaats- en skeelerhouding en je conditie. Als je hieraan wilt deelnemen, kom dan op goede sportschoenen en in geschikte sportkleding. Droogtrainingen gaan altijd door, ook als het regent. De trainingen vinden plaats op het sportveld achter sporthal Strijland. Voor de jongste jeugd bestaat de droogtraining uit een spel- en conditietraining waarbij ook de beginselen van een goede schaats / skeelerhouding aan bod komen.

Trainingsschema

In het schema hieronder zie je wanneer welke trainingen precies zijn. Wie er traint in welke groep wordt bepaald door de trainers. Zij kunnen immers het best beoordelen hoe goed je al kunt skeeleren. De eerst training start je in de groep waar je vorig jaar in trainde.

Dag Soort training Trainer / Trainster
Maandag 18:30 - 19:30 Spel en conditietraining trainingsgroepen 1, 2 en 3

Janine Meinten 06-19162106

En/ of Nader te bepalen

Maandag 18:30 - 19:30 Conditietraining trainingsgroepen 4 en 5 Jarno van de Vis 06-34850504
Woensdag 18.15 uur aanwezig
Training: 18.30-19.30 uur

Skeelertraining Groep 1

Skeelertraining Groep 2

Skeelertraining Groep 3

Wilma de Wolf  06-27832611

Janique Dupain 06-15554722

Teunis Westerbroek 06-51845126

Woensdag

Warming up: 19.00-19.30 uur

Skeelertraining: 19.30-20.30 uur

Skeelertraining Groep 4

Skeelertraining Groep 5

Dirk vd Bunt 06-55798976

Jarno van de Vis 06-34850504

Vrijdag 19.00-20.00 uur Tweede skeelertraining (instroomgroep) Dirk vd Bunt 06-55798976
Vrijdag 19.00-20.30 uur Skeelertraining voor wedstrijdrijders, op uitnodiging Jarno van de Vis 06-34850504
 • De eerste droogtraining is op de eerste maandag 1 april 2019.
 • De eerste skeelertraining is op de eerste woensdag 3 april 2019.
 • De eerste vrijdagtraining is op de eerste vrijdag 5 april 2019.
 • De trainingen vervallen op zon- en/of feestdagen.

Verdere aanvullende en algemene informatie kunnen jullie vinden in de infobrief skeeleren die te bekijken is via de volgende link: http://www.ssvn.nl/downloads/1551714256.pdf

Skeelerkamp

Het duurt nog even, maar de voorbereiding zijn gestart voor het Skeelerkamp 2019. Een superleuk en sportief uitje voor alle jeugdleden met voor de kinderen van 12 jaar en ouder een overnachting op de kamplocatie. We hebben dit jaar een “bekende” locatie gevonden voor 3 en 4 mei 2019. Nadere informatie volgt, maar zet het alvast in je agenda en schroom niet om je alvast aan te melden bij de JC. (jc@ssvn.nl)

Oproep! Samenstelling Jeugdcommissie

Afgelopen seizoen ging de jeugdcommissie met een grotendeels nieuwe samenstelling aan de slag. We mogen concluderen dat we weer een aantal leuke en geslaagde activiteiten voor en rondom onze jeugd (mede) hebben georganiseerd. We stellen ook vast dat we hier best nog wat hulp bij kunnen gebruiken en zoeken dan ook nog aanvulling van hooguit 2 personen. Hiermee lukt het net wat beter om alles wat we willen doen ook echt goed voor elkaar krijgen. Daarnaast zijn er een aantal taken die we met de huidige bezetting nog niet optimaal in kunnen vullen. Heb je dus zin en tijd om achter de schermen iets extra’s te doen voor de club van je kind, benader dan eens de Jeugdcommissie via jc@ssvn.nl of schiet een van ons aan op de skeelerbaan. We kunnen dan sparren over hoe je ons zou kunnen helpen en of het in te passen is in je tijdsplanning.

Agenda

Za 9 maart: laatste schaatstraining, Leisure World Dronten

Za 16 maart: schaatsen Thialf

Di 28 maart: ALV, 20.00 uur gebouw Handbalvereniging Voice

Ma 1 april: eerste droogtraining jeugdleden

Di 2 april: eerste skeelertraining volwassenen

Wo 3 april: eerste skeelertraining jeugdleden

Vrij 5 april: Eerste vrijdagtraining

Vrij 3 mei: Skeelerkamp

Info over Wedstrijden volgt nog!

Groet en een fijn skeelerseizoen toegewenst!  We komen elkaar vast tegen! De Jeugdcommissie:

 • Renger de Vries
 • Melle Holthuis
 • Janique Dupain
 • Aniek Bouwman

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam