Terug naar archief

Auteur: Fons Stortelder
Publicatie: 04-05-2017

Nieuwsbrief Jeugd 4/5/2017

 

Hallo allemaal!

Nog twee maanden te gaan en dan breekt de zomervakantie alweer aan. Nu zijn mei en juni de drukste maanden in het skeelerseizoen. De meeste toertochten, wedstrijden en andere activiteiten worden meestal in dit seizoen georganiseerd. In deze nieuwsbrief een overzicht van wat er de komende maand allemaal voor leuks op het programma staat!

 

Dave van Damcup, zaterdag 6 mei

Aanstaande zaterdag 6 mei zal de Dave van Damcup georganiseerd worden op onze eigen skeelerbaan. Tot nu toe hebben zich twaalf van onze eigen jeugdleden aangemeld voor deze wedstrijd. Uiteraard wensen we hen veel succes! De complete deelnemerslijst kun je terugvinden via: http://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/415e4b82-80ff-4bf9-9a1a-513c6ea3b59a/deelnemers

Ook als je zelf niet meerijdt, ben je van harte welkom om tussen 9.30 en 16.00 uur je clubgenootjes te komen aanmoedigen. Het lijkt erop dat het er een mooie, droge dag voor te wordt en uiteraard is de catering ook weer goed voor elkaar. Kortom: alle ingrediënten voor een sportieve en gezellige dag!

 

Toertocht voor alle jeugdleden

Op woensdagavond 17 mei gaan we met alle jeugdleden van 18.30-19.30 uur een toertocht rijden in plaats van trainen op de baan. Inmiddels zijn we druk bezig om leuke routes te bedenken en de begeleiding te regelen. En natuurlijk zal er na afloop van de toertocht iets lekkers zijn. Kortom: we hebben er zin in! Het enige dat wij niet kunnen regelen is het weer… Mocht het regenen, dan kan de toertocht helaas niet doorgaan. Wij melden dat dan tijdig via de website en de mail. Uiteraard hopen we op mooi weer, zodat het een gezellige avond wordt!

 

Dauwtraptocht

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) organiseert de Activiteitencommissie een dauwtraptocht op skeelers. Vorig jaar was het een geweldig succes, met een aparte toertocht voor de kinderen en een gezamenlijk ontbijt bij het clubhuis op de skeelerbaan. Foto’s en het verslag van vorig jaar kun je terugkijken op de site via: http://www.ssvn.nl/index.php?Pagina=Artikel&ItemID=319
Over het dauwtrappen ontvang je binnenkort via de mail apart informatie, maar wil je deze gezellige activiteit niet missen? Houd deze datum dan alvast vrij in je agenda!

 

Georganiseerde toertochten

In mei en juni worden er in de omgeving diverse toertochten georganiseerd:

 • 20 mei: Klavertje Vier, Achterveld (door Mijnten Schaats- en skeelersport)
 • 27 mei: Tour de Force, Barneveld (door 't Grieze Veen)
 • 10 juni: Veluwe Valleitocht, Ede (door de Edese IJsvereniging)

Al deze toertochten hebben een speciale kidstour voor jongere jeugdleden en daarnaast is het mogelijk om met de oudere jeugdleden langere afstanden te rijden. Als vereniging zullen we deelnemen aan de Veluwe Valleitocht. Dat betekent dat hierbij ook begeleiding van volwassen leden van de SSVN aanwezig zal zijn. Een uitnodiging voor deze toertocht ontvang je binnenkort via de mail.
Bij het Klavertje Vier en de Tour de Force zullen geen begeleiding zijn vanuit de SSVN. Uiteraard kun je wel op eigen gelegenheid deelnemen aan deze toertochten. Op de kalender op onze website kun je meer informatie vinden over afstanden, tijden en kosten en een link naar de website waar je meer informatie kunt vinden.

 

Foto’s Thialf en verslag en foto’s skeelerkamp

Inmiddels is het skeelerkamp achter de rug. Hoewel het regenachtige weer een uitdaging vormde, mocht dat de pret niet drukken. Ook dit jaar was het kamp weer een geweldig succes! Uiteraard willen we de trainers en vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben bedanken voor hun enthousiasme en de energie die zij in de organisatie hebben gestoken! Op de website staat een kort verslag en een link naar de eerste foto’s, te vinden via:

http://www.ssvn.nl/index.php?Pagina=Artikel&ItemID=391

Een uitgebreider verslag volgt later in de Klapper. Hier vind je ook de foto’s van het schaatsen in Thialf. Mochten er nog ouders, jeugdleden of trainers zijn die foto’s willen delen, dan kan dat door je foto’s zelf te uploaden via de links op de website. Mocht dit niet lukken dan kun je uiteraard contact opnemen via jc@ssvn.nl, dan helpen wij je verder.

 

De KPN Junior Schaatsclub

Dan nog een bericht van de KNSB, wat we graag aan je doorspelen:

Ben jij een jonge schaatsfan tussen de 6-12 jaar? Schrijf je dan nu gratis in voor de KPN Junior Schaatsclub op www.schaatsen.nl/jeugd. Dan ontvang je niet alleen toffe schaatsnieuwtjes en vette acties maar ook de Nationale Junior Schaatsbon, waarmee je één keer gratis toegang hebt tot een kunstijsbaan naar keuze, bijvoorbeeld Kardinge, Groningen! Als extra cadeautje mag je komend schaatsseizoen gratis tickets aanvragen voor toptoernooien in Thialf.

 

Samenstelling Jeugdcommissie

Inmiddels is Marjan Voortman weer voldoende hersteld om haar taken als voorzitter van de Jeugdcommissie op te pakken. Uiteraard hartelijk dank aan Renger de Vries voor het tijdelijk invullen van deze rol. Wouter Bouwman, die tijdelijk had plaatsgenomen in de commissie, heeft inmiddels zijn taken afgerond en de commissie verlaten. Ook hem willen we hartelijk bedanken, met name voor zijn hulp bij de organisatie van het skeelerkamp.

 

Agenda

za 06 mei: DvD-cup, Nijkerk
vr  12 mei: Habovo cup Heerde
wo 17 mei: toertocht voor alle jeugdleden
za 20 mei: Klavertje Vier
do 25 mei: Dauwtrappen (Hemelvaartstocht)|
Za 27 mei: Tour de Force en DvD-cup in Gouda
ma 05 juni: 2de pinksterdag (geen droogtraining)
vr 09 juni
: Habovo-cup Heerde
za 10 juni: Veluwe Valleitocht en DvD-cup Zeist
vr 16 juni: Kelderman-cup in Ede
zo 18 juni: DvD-cup Arnhem
vr 23 juni: Habovo-cup Heerde

Dat was al het nieuws; jullie zijn weer helemaal op de hoogte. Graag zien we jullie op de baan, bij de wedstrijden, toertochtjes of de andere activiteiten!

 

De Jeugdcommissie


Henriëtte van de Akker
Richard Kaaij
Renger de Vries
Marjan Voortman

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam