Terug naar archief

Auteur: Fons Stortelder
Publicatie: 29-08-2016

Nieuwsbrief Jeugd 29/8/2016

Hallo allemaal,

Inmiddels is iedereen weer terug van vakantie en zijn alle trainingen alweer van start gegaan. De vakantie werd nog spetterend afgesloten met het zomerfeest. Nog maar een paar weken te gaan en dan start het schaatsseizoen alweer. Maar voordat het zover is, staan er nog een aantal activiteiten op de rol. Daarom hierbij een nieuwsbrief met de volgende onderwerpen

 • Clubwedstrijd
 • Diplomaskeeleren
 • Nightskate
 • Start schaatsseizoen
 • Foto’s van het zomerfeest
 • Agenda

 

Clubwedstrijd

Op woensdag 31 augustus zal de jaarlijkse clubwedstrijd worden verreden. Voor nieuwe leden: deze wedstrijd is te vergelijken met de onderlinge wedstrijden met collega-vereniging t Grieze Veen. Deze keer rijden we alleen wedstrijdjes tegen leden van de eigen vereniging.

De wedstrijd start om 18.30 uur (ook voor de groepen 4 en 5), dus iedereen wordt vanaf 18.15 uur op de baan verwacht. Naar verwachting zijn de wedstrijden om 20.00 uur afgelopen (19.30 uur voor de jongste jeugd).
Dit betekent dat de skeelertrainingen op deze avond komen te vervallen!

Uiteraard is er koffie, thee of limonade voor de juichende ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk zijn trainers ook van harte welkom om hun pupillen te komen aanmoedigen. We hopen op mooi weer en rekenen op een sportieve wedstrijd waarin jullie tot mooie prestaties komen!

Mocht de clubwedstrijd moeten worden afgelast vanwege slecht weer, dan is de reservedatum woensdag 7 september. Uiteraard melden we dit tijdig via de website.

 

Diplomaskeeleren

Op woensdag 7 september zullen de groepen 1, 2 en 3 (die trainen op het eerste uur) geen gewone training hebben, maar kunnen jullie aan je ouders en de trainers laten zien wat je het afgelopen seizoen allemaal geleerd hebt! Op onze eigen skeelerbaan zal een circuit worden uitgezet, waar alle onderdelen aan bod komen. Voor de groepen 1, 2 en 3 start het diplomaskeeleren om 18.30 uur en zal naar verwachting rond 19.30 uur afgelopen zijn.

De groepen 4 en 5 hebben op die avond een reguliere training. Natuurlijk zijn papa’s en mama’s van harte welkom om te komen kijken en foto’s te komen maken. Wilt u daarbij wel de aanwijzingen van de trainers en JC-leden opvolgen?

Alle resultaten zullen door de trainers worden genoteerd en aan het eind van het seizoen krijgen jullie dit op een certificaat uitgereikt.

 

Nightskate

We gaan het skeelerseizoen weer afsluiten met een nightskate op vrijdag 16 september. Nieuw dit jaar is dat een deel van de tocht gereden zal worden gereden in twee groepen.

Om 20.00 uur vertrekken we in de schemering voor een skeelertochtje van een uur. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat we goed zichtbaar zijn, dus haal vooral alles uit de kast wat licht geeft en wat je om je skeelers kunt knopen, aan je helm hangen of aan je shirt kunt spelden. Maak er wat moois van, maar zorg dat je nog wel veilig kunt skeeleren! We verwachten rond 21.00 uur weer terug te zijn op de skeelerbaan, waar wat lekkers voor ons klaarstaat en je weer door je ouders kunt worden opgehaald.

Mocht het regenen (waar we natuurlijk niet vanuit gaan), dan gaat de nightskate niet door. In dat geval zullen we dat uiterlijk om 17.00 uur via de website melden. Check dus voordat je vertrekt eerst de website!

Voor deze activiteit kunnen we hulp gebruiken van ouders. Wij zoeken:

 • Ouders op die op skeelers mee willen als begeleider
 • Ouders op de fiets die mee willen als begeleider
 • Ouders die willen helpen met het uitschenken en uitdelen van chocomel en iets lekkers

Wilt u helpen? Graag! Geef dit dan even aan via jc@ssvn.nl of spreek één van ons even aan op de baan.

 

Start schaatsseizoen

En na de nightksate….is het dan toch echt weer tijd om de schaatsen tevoorschijn te halen! Er is een groep van 26 kinderen die op zaterdagmorgen komt schaatsen en een trainingsgroep van 11 kinderen die op maandagavond een tweede training zal gaan volgen. Ten eerste de data waarop het schaatsseizoen van start gaat:

 • Ma 19 september, 18.15-19.15 uur: 1ste training voor de (tweede) trainingsgroep in Dronten (Leisure World)
 • Za 24 september, 9.45-11.00 uur: 1ste training voor de basistraining in Dronten (Leisure World)
 • Do 6 oktober, 19.15-0.15 uur: 1ste training voor 13 jaar en ouder in Utrecht (Vechtsebanen)

Binnen twee weken ontvangen de kinderen die zich opgegeven hebben een mailtje met hierin alle benodigde informatie over schaatsen bij de SSVN. Daarnaast ontvang je een aparte mail waarmee je je kunt inschrijven voor het carpoolschema.

Mocht je deze mailtjes niet ontvangen, geef dat dat even aan via jc@ssvn.nl

Uiteraard zijn we voor het schaatsseizoen ook al druk bezig met het plannen van leuke activiteiten. Onder andere een schaatskamp, discoschaatsen en natuurlijk een pietentraining. Hierover hoor je in een volgende nieuwsbrief meer.

 

Foto’s zomerfeest

Op 20 augustus werd door de Activiteitencommissie weer en spetterend zomerfeest georganiseerd. Het weer werkte reuze goed mee, vooral ’s middags tijdens de zeskamp. Een regenbui tijdens de barbecue mocht de pret niet drukken en zo duurde het feest tot diep in de nacht.

Leo van de Brink heeft foto’s gemaakt tijdens het hele feest. Uiteraard hartelijk dank daarvoor! Foto’s en een verslag van deze dag staan inmiddels online en zijn terug te vinden op de website via:  http://www.ssvn.nl/index.php?Pagina=Artikel&ItemID=355

 

Agenda

Tenslotte nog de agenda voor de komende periode:

Wo 31 aug: clubwedstrijd (reservedatum 7 september)
Za 03 sept Dave van damcup, Culemborg (marathon en baan)
Wo 07 sep: diplomaskeeeleren (reservedatum 14 september)
Vrij 09 sep: Bruggeman Cup, Heerde
Za 10 sep: Dave van Damcup, Ede (marathon en baan)
wo 14 sep: laatste skeelertraining
Vrij 16 sep: nightskate
Ma 19 sep: eerste schaatstraining (wedstrijdgroep), Dronten
Za 24 sep: eerste schaatstraining (basistraining), Dronten
Do 06 okt: eerste schaatstraining 13 jaar en ouder, Utrecht
 

Dat waren weer de nieuwste nieuwtjes en de belangrijkste zaken! Natuurlijk zien we jullie graag op of langs de baan en bij de activteiten en wedstrijden. Heb je vragen, stel ze dan gerust via jc@ssvn.nl

 

Sportieve groet,

 

De Jeugdcommissie,

Peter de Groot,
Daniël Kamphuis,
Geralde van de Bunt,
Femke Verbrugge,
Marjan Voortman
 

 

 

 

SSV Nijkerk wordt gesteund door

 • PPA Computers
 • Henk van den Berg Wanden en Plafonds
 • Motshagen
 • Peter Bouw Tuinen
 • A&B Meester Schilderwerk
 • Van Dasselaar
 • GPC Systems
 • Sikkens Center Motshagen
 • Jur van de Beek
 • Mijnten
 • Alfrink Bouwbedrijf
 • Boltrics
 • Loonbedrijf Lozeman
 • Stouwdam