Archief: Foto's skeelerkamp online
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 02/05/2016
Aantal keer bekeken: 3460×


Hallo allemaal,

Vandaag en morgen zijn onze jeugdleden op skeelerkamp in Soest. De oudste jeugd heeft vanmiddag geskeelerd van Nijkerk naar Soest. Een tocht van maar liefst 30 km! Op de skeelerbaan werden ze uitgezwaaid door de jongste kinderen. Die reden vervolgens met de auo naar Soest en skeelerden daar een tocht van ruim 10 km door de soesterduinen. Het weer was werkelijk stralend, prima voor een kamp!

's Avonds was er een barbecue voor de jeugd en de vrijwilligers van de eerste dag. Daarna was er nog een smokkeltocht en een kampvuur. Ook morgen is er een vol en leuk programma. Een uitgebreid verslag volgt uiteraard in de volgende Klapper.

Inmiddels staan de eerste foto's online. Ouders of vrijwilligers die foto's gemaakt hebben van die dag kunnen zelf hun foto's toevoegen aan dit album. Mocht dit niet lukken, dan kunt u foto's met ons delen via jc@ssvn.nl Dan zorgt de jeugdcommissie dat uw foto's geplaatst worden.

Het album met foto's van de eerste dag is in te zien via:

http://goo.gl/photos/4d2LVkJy6QwZTrfw7


Skeelerkamp Soest, dag 2

Na het kampvuur ging iedereen natuurlijk al heel vroeg slapen, zodat op dag twee alle kinderen weer fris als een hoentje aan het ontbijt aanschoven.... wink

Gelukkig begon de dag met een leerzame instructie van Renze (van de Brink) over het onderhoud van lagers en wielen. Daarna mocht iedereen zelf aan de slag om de wielen na te kijken, te draaien en weer terug te schroeven. Daarna vertrokken we voor een droogtraining naar de Soesterduinen. Nou, dat ploegen door het mulle zand is wel even wat anders dan de droogtraining op het grasveldje achter sporhal Strijland...

Daarna lunch, gevolgd door een tactisch tik- en roofspel, waarvan de regels zelfs voor de begeleidende ouders nog best ingewikkeld waren. Gelukkig begrepen de kinderen het allemaal wel, dus konden die zich nog een keer heerlijk uitleven in het mulle zand. Op de terugweg naar het scoutinggebouw was het na dat rennen door het zand al een heel stuk rustiger.

Gelukkig duurde het niet lang voordat de poffertjeskraam het terrein op draaide en iedereen zich tegoed kon doen aan 1 of 2 of 3 (of 4 of...) porties poffertjes. Na een kort nachtje en twee dagen met sport en spel kwam er dan toch echt een eind aan het kamp.

Foto's zijn te zien via: http://goo.gl/photos/Rv7mBYwxGz3Y7fkEA

Hierbij wil ik (mede namens de kinderen) Geralde, Sander en Dirk bedanken voor alle voorbereiding en energie die zij gestopt hebben in de organisatie van dit kamp. Renze voor zijn uitleg over onderhoud van skeelers. En uiteraard ook dank aan alle ouders en vrijwilligers die gefietst, gecarpoold, geskeelerd hebben, foto's hebben gemaakt of op een andere manier betrokken waren bij de organisatie van dit kamp. Mede dankzij jullie hebben de kinderen twee ontzettend leuke dagen vol (skeeler)plezier achter de rug!

Groetjes uit Soest,

Marjan Voortman
Jeugdcommissie SSVN