Archief: Informatie skeelerseizoen volwassenen
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 18/03/2016
Aantal keer bekeken: 2804×


Hallo skeeleraar,

Met het ingaan van de zomertijd barst op dinsdag 29 maart ook het skeelersiezoen weer los. Vanouds kent de SSVN toergroepen die op de dinsdagavonden met verschillende snelheden vaak ook verschillende routes rijden. Hierbij kan ook nog gevarieerd worden  in afstand. Het zou leuk zijn als deze groepen direct na elkaar vertrekken waarbij de snelste groep als eerste vertrekt en de langzaamste als laatste. Dit heeft als voordeel dat een skeeleraar die het tempo van de snellere groep niet kan bijhouden kan afzakken naar een groep met een lagere snelheid. De langzaamste groep laat uiteraard niemand  ”afzakken” maar hanteert het principe “samen uit, samen thuis” . Bij een geringe opkomst tgv (verwachte) weersomstandigheden zullen de groepen in onderling overleg gecombineerd worden.

 

Het is vanzelfsprekend dat alle groepen zich houden aan de (wettelijke) verkeersregels. We rijden dus rechts van de weg en niet door rood. Op deze manier hopen we op een mooi, gezellig en vooral ook veilig wielerseizoen zonder ongevallen.

 

Het is evident dat de groepen het eerste deel ( 5 tot  ca 10km) dezelfde route moeten volgen. Kersto Meinten en/of Renger de Vries stellen per dag de route vast, rekening houdend met de weersomstandigheden en de windrichting, en geven deze door aan de lagere groepen. Hierbij geven ze ook aan vanaf welk punt de lagere groepen hun eigen weg kunnen kiezen.

 

De laatste jaren was er voor beginnende en minder geoefende skeeleraars ook een training.

Dit jaar willen we naast een beginnerstraining ook een combigroep onder leiding van Evert van Uffelen starten die eerst ca 20 minuten training op onze skeelerbaan krijgt en aansluitend een eindje gaat toeren om het geleerde in de praktijk te brengen.

De toertochten en trainingen starten elke dinsdagavond om 19:00 uur. Voor de echte diehards is er ook een droogtraining onder leiding van Peter Maas op donderdag van 19:00 tot 20:00 uur op het veld achter sporthal Strijland. Hiervoor geldt een minimale deelname van 15 personen en een maximale deelname van 30 personen. Bij een te geringen deelname gaat deze training niet door en bij een te grote deelname geldt de volgorde van binnenkomst.

 

Om het aanbod beter af te stemmen op jullie vraag willen we net als voor het schaatsseizoen graag weten waar jullie belangstelling naar uit gaat. Daarom verzoeken we jullie om onderstaand vragenformulier ingevuld te replyen voor vrijdag 25 maart 2016.

 

Naam: …………………………

 

Trainer/Groepleider

onderdeel

starttijd              

Aankruisen waaraan je wilt deelnemen

Nader te bepalen

Beginnersgroep

Dinsdag 19:20 uur

 

Evert van Uffelen

Combigroep

Dinsdag 19:00 u

 

Kersto Meinten / Renger de Vries

Toergroep-snel

Dinsdag 19:00 u

 

Nader  te bepalen

Toergroep - midden

Dinsdag 19:00 u

 

Nader te bepalen

Toergroep-langzaam

Dinsdag 19:00 u

 

Peter Maas

Droogtraining

Donderdag 19:00 u