Archief: Nieuwsbrief Jeugd 1/12/2014
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 01/12/2014
Aantal keer bekeken: 3647×


Halloschaatsende SSVN-jeugd!

Het is al weer een tijdje geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben.
Maar hier is ie weer: de nieuwsbrief van de Jeugdcommissie, met deze keer de volgende onderwerpen:

  • Fotos pietentraining
  • Filmpjes oefeningen schaats- en skeelerpaspoort
  • Nightskate
  • Gezocht/gevraagd: (wedstrijd)verslagen

Fotos pietentraining

Natuurlijk werd de schaatsende jeugd niet vergeten door Sinterklaas. Hij kon helaas zelf niet aanwezig zijn en het paard was ook kwijt. Daarom had hij zijn pieten in een paardentrailer naar de ijsbaan gestuurd.

Er waren een paar hele snelle pieten; die waren wel te vinden voor een wedstrijdje schaatsen met de kinderen. Daarnaast was er een dropjespiet (waar de kinderen niet bij weg te slaan waren) en een piet die nog heel veel hulp nodig had: hij kon nog geen veters strikken en ook schaatsen was nog moeilijk voor hem. Natuurlijk wilden de kinderen hem wel helpen!

Na de eerste chaos werden er samen spelletjes gedaan: ratten en raven, een estafette met chocoademuntjes en de schoenendans. Natuurlijk was er voor iedereen na afloop ook nog wat lekkers van Sinterklaas.

Fotos van deze training zijn te bekijken via: https://plus.google.com/photos/112181757585506384865/albums/6087599702132544737?authkey=CIiF892jsqLDBg

Filmpjes oefeningen schaats- en skeelerpaspoort

Tijdens de trainingen wordt door middel van speelse oefeningen toegewerkt naar een steeds betere schaats- en skeelertechniek. Zo leer je steeds beter schaatsen en skeeleren en wordt het nog leuker! Op het paspoort, dat door de trainers twee keer per jaar wordt ingevuld, wordt bijgehouden welke vaardigheden je al onder de knie hebt.

Op de site van de KNSB staan alle oefeningen die op je paspoort staan, per onderdeel uitgelegd. Je kunt er per oefening ook een filmpje bekijken. Daarnaast is er ook een uitgebreid filmpje van de KNSB (Goed beslagen ten ijs) waarin stap voor stap alles wordt uitgelegd over onder andere schaatshouding, schaatsbeweging zijwaartse afzet en het rijden van bochten.

Oefeningen schaatsvaardigheidstest KNSB:
https://www.youtube.com/watch?v=w76KET5ZVqk


Goed beslagen ten ijs (KNSB):
https://www.youtube.com/watch?v=FOyRAzwc6Hk#t=180

Nightskate

Ook dit jaar zal er weer een nightskate georganiseerd worden in Biddinghuizen. Misschien weet je het nog wel van vorig jaar: met de hele vereniging een rondje schaatsen, je verkleden met lampjes en die leuke glijbaan!

Jij schaatst dit jaar toch ook weer mee? Houd daarom 30 december alvast vrij in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort in een aparte uitnodiging via de mail.

Gezocht/gevraagd: (wedstrijd)verslagen

Regelmatig doen een aantal van jullie mee aan schaatswedstrijden verspreid door het land: Dronten, Deventer, Nijmegen, Utrecht. Ook worden er op verschillende ijsbanen in de weekenden allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de jeugd.

Helaas kunnen wij, als Jeugdcommissie, niet bij alle wedstrijden en activiteiten aanwezig zijn. Nu vinden we het wel hartstikke leuk om te horen hoe zon wedstrijd is verlopen of wat jij hebt meegemaakt. Ook voor je clubgenootjes is het leuk om hierover te lezen. Daarom de volgende oproep:

Stuur ons jouw wedstrijdverslag of het verslag van jouw (schaats)activiteit!

Waar kun je dan over schrijven? Nou, bijvoorbeeld:

Als het een wedstrijd was: heb je goed gereden en reed je een PR? Misschien heb je wel een medaille gewonnen? Of had je je dag niet, viel je of maakte je een verkeerde wissel (dat overkomt zelfs de besten). Was er nog iemand om je te coachen/aan te moedigen?

Als het een schaatsactiviteit was: op welke ijsbaan ben je geweest en wat heb je daar dan precies gedaan. Hoe was de sfeer: was het er gezellig druk? Zou je andere kinderen vertellen dat ze daar ook echt een keertje heen moeten?

Als papa en mama nog fotos hebben gemaakt, die we erbij mogen plaatsen, dan is dat natuurlijk helemaal top! Maar als je die niet hebt, is het ook prima.

Stuur je verslag naar jc@ssvn.nl. We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen en we willen ze ook graag plaatsen op onze site en in de Klapper!

Kalender

6 december 2014: 2e wedstrijd Leisure World Skating Competition
13 december 2014: SuperTanky SuperSprint
20 december 2014: 7e Baanwedstrijd
22/23 december 2014: Schaatskamp, Enschede
30 december 2015: Nightskate, Flevo on Ice, Biddinghuizen
3 januari 2015: 3e wedstrijd Leisure World Skating Competition
17 januari 2015: 8e Baanwedstrijd 31 januari 2015 9e Baanwedstrijd

Wij wensen jullie een heel fijne pakjesavond en natuurlijk hopen we jullie allemaal te zien bij de trainingen, wedstrijden of activiteiten!

Groet,
De Jeugdcommissie,

Wouter Bouwman,
Geralde van de Bunt,
Danil Kamphuis,
Bea van de Put,
Marjan Voortman