Archief: Nieuwsbrief Jeugd: inline skate/skeelerwedstrijden
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 03/03/2014
Aantal keer bekeken: 5546×


Hallo SSVN-jeugd!

 

Onderlinge wedstrijden

Ook dit jaar zullen we tijdens het skeelerseizoen als vereniging weer een aantal onderlinge wedstrijden organiseren in samenwerking met ’t Grieze Veen. Deelname hieraan is kosteloos en je hoeft je hier vooraf niet voor aan te melden. Meer informatie over tijden en data volgen in een volgende nieuwsbrief.

Maar misschien vind je het ook leuk om aan wedstrijden mee te doen die in de regio georganiseerd worden? Lees dan snel verder!

Regionale wedstrijden

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar de Mijnten Inline Cup verreden, een serie regionale skeelerwedstrijden. Vorig jaar heeft een groot aantal van jullie meegereden aan de wedstrijd die in Nijkerk werd georganiseerd. Het niveau binnen deze competitie ligt vrij hoog, maar er zijn ook een aantal andere competities waar je aan kunt deelnemen: de Van Benthem Competitie in Apeldoorn en de Bruggeman Competitie in Heerde.

In deze mail de belangrijkste informatie over meerijden in regionale wedstrijden:

  • Aanmelden
  • Licentie aanvragen
  • Wedstrijdcategorieën en kosten licentie
  • Transponder
  • Wedstrijddata, locaties en meer informatie

Aanmelden

Wil je deelnemen aan regionale wedstrijden dan kun je je online aanmelden via: http://schaatsen.nl/zelfsporten-inlineskaten/evenementen#calendarId=54620&month=3&year=2014.

Via de kalender selecteer je de wedstrijd waarvoor jij je wilt inschrijven. Klik op de wedstrijdnaam. Je kunt nu in het volgende scherm waarin je informatie vind over de wedstrijd en een aantal downloads. Kies de download 'aanmelden' om je aan te melden voor deze wedstrijd. Volg de instructies op het scherm. Als je je aangemeld hebt dan ontvang je op het opgegeven e-mailadres een inschrijfbevestiging. Bewaar deze goed, want mocht je je moeten afmelden dan vind je daar de link naar de afmelding tot 36 uur voor de wedstrijd. Niet afmelden of niet tijdig afmelden leidt tot een administratieve boete van € 10,-.

Het inschrijfgeld voldoe je tijdens je aanmelding via een Ideal-betaling. Na de betaling van het inschrijfgeld kom je terug op de aanmeldpagina en wordt je aanmelding afgerond. Bij afmelding is er geen recht op restitutie van het inschrijfgeld. 

Licentie aanvragen

Voor deelname aan de wedstrijden heb je een inline-skate licentie nodig. Let op: dit is een andere licentie dan je schaatslicentie!

Heb je geen wedstrijdlicentie voor het inline-skaten dan mag je maximaal twee keer aan de wedstrijden meedoen op een daglicentie (reglement van de bond). Hoe dit precies werkt, kun je lezen op de volgende site: http://knsb.nl/inline-skaten/daglicentie-2/

Wil je vaker meerijden, dan moet je zelf een licentie aanvragen. Dat kan via de volgende site: http://knsb.nl/inline-skaten/wedstrijdlicentie-2/.

Houd er rekening mee dat de aanvraag en het verwerken van zo’n licentie tijd kost en vraag hem dus tijdig aan!

Wedstrijdcategorieën en kosten licentie

 De wedstrijdcategorieën zijn ingedeeld op basis van je leeftijd. Hieronder kun je zien in welke wedstrijdcategorie je dit jaar uitkomt en wat de kosten van een wedstrijdlicentie zijn.

Geboren CategorieKosten licentie €
 In 2007 of later  Pupil 4  38,-
 In 2005 of 2006  Pupil 3  38,-
 In 2003 of 2004  Pupil 2  38,-
 In 2001 of 2002  Pupil 1  48,50
 In 1999 of 2000  Kadet  48,50
 In 1998 of 1997  Junior B  48,50
 In 1995 0f 1996  Junior A  80,50

Transponder

In de Mijnten Inline Cup wordt vanaf de categorie P(upillen) 2 en ouder gereden met een transponder. Ook bij andere wedstrijden zijn transponders vaak verplicht. Vraag dit even na bij de wedstrijdorganisatie.

Als je van plan bent om meerdere jaren skeelerwedstrijden te rijden, raden we aan om zelf een transponder aan te schaffen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Mijnten in Hoevelaken, maar ook via internet en kosten ongeveer €100,-.

Mocht je het wedstrijd rijden gewoon eens willen uitproberen, dan kun je via de SSVN een transponder huren bij de organisatie van de MIC. De kosten hiervan bedragen € 25 en je huurt de transponder dan tot en met de laatste wedstrijd. Deze transponders mogen ook bij andere wedstrijden gebruikt worden.

Indien je een transponder wilt huren via de vereniging, meld dit dan uiterlijk donderdag 20 maart via jc@ssvn.nl. Vermeld in je mail de volgende informatie:

  • Je naam
  • Je licentienummer
  • Je wedstrijdcategorie

Wedstrijddata, locaties en meer informatie

Hieronder alvast de wedstrijddata en locaties van de Mijnten Inline Cup. Zij hebben ook een eigen website waar je meer informatie kunt vinden: http://www.mijnten-inline-cup.nl/index.html

 Datum Plaats Categorieën
 5 april 2014   Arnhem  Alle
 19 april 2014  Amersfoort  C-D-M-K-J
 3 mei 2014  Gouda  Alle
 10 mei 2014  Nijkerk  Alle
 24 mei 2014  Utrecht  Alle
 7 juni 2014  Almere  Alle
 14 juni 2014  Culemborg  Alle
 5 juli 2014  Zeist  Alle
 12 juli 2014  Barneveld  Alle
 26 juli 2014  Achterveld  C-D-M-J-K
 23 augustus 2014  Utrecht  C-D-M-J-K
 6 september 2014  Oudewater  Alle
13 september 2014  Almere  C-D-M-J-K
20 september 2014  Amersfoort  Alle

Ook de Bruggeman competitie heeft haar eigen website: http://www.skeelerhuus.nl/bruggeman.html

De 2014 editie van de Bruggeman Hoveniers Skeeler Cup zal van start gaan op vrijdagavond 9 mei om 18.30 uur. Overige wedstrijddata: 23 mei 2014 20 juni 2014 4 juli 2014 12 september 2014

Informatie over de Van Benthem competitie is te vinden via de volgende site: www.dnij.nl

Vragen?

Tenslotte nog een handige webpagina over hoe het werkt bij skeelerwedstrijden: http://www.schaatsen.nl/zelfsporten-inlineskaten/informatie-wedstrijden/hoe-werkt-het-bij-inline-skatewedstrijden Hier vind je onder andere informatie over maximaal toegestane wielmaten en toegestane beschermingsmiddelen.
Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via jc@ssvn.nl of spreek ons even aan langs de baan.

Natuurlijk wensen we je veel succes bij de wedstrijden en zijn we benieuwd naar jullie ervaringen!

De Jeugdcommissie,

Wouter Bouwman, Geralde van de Bunt, Henri van Dasselaar, Bea van de Put, Marjan Voortman