Archief: Brons op 1500 meter voor Willem Hoolwerf
Geplaatst door: Everlien de Graaf op: 29/01/2014
Aantal keer bekeken: 4699×


Op de Olympische ijsbaan van het Oostenrijkse Innsbruck waar in het verleden Kees Verkerk en Ard Schenk grote successen behaalden werd afgelopen weekend de World Cup wedstrijd voor junioren verreden.

Eemdijker Willem Hoolwerf was als lid van de nationale juniorenploeg afgevaardigd naar de tweede wereldbekerwedstrijd. De ploeg was als voorbereiding op trainingskamp in het Italiaanse Collalbo. De ploeg ging rechtstreeks vanaf het trainingskamp naar de World Cup wedstrijd.

Willem mocht in actie komen op 4 afstanden. Op de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter en de 3000 meter. De sprintafstanden zijn niet Willem zijn voorkeursafstanden, hij is meer een stayer. De omstandigheden waren niet super op de onoverdekte baan. Dag 1 stond er een verradelijk windje en de zon maakte de toplaag van het ijs zacht. Op dag 2 werd de 500 meter verreden in de sneeuw.

De eerste dag werden de 1000 en de 3000 meter verreden. Willem moest op het in de rit opnemen tegen Ignat Golovatyk uit Wit-Rusland. Hij won de rit in een tijd van 1.15.89. Deze tijd was goed voor de twaalfde plaats. Later op de dag reed Willem de 3000 meter tegen de rusDaniil Semerikov. De rit ging lang gelijk op. Hoolwerf won de rit in 4.05.47. Hiermee vond Willem zich terug op de vierde plaats in het eindklassement.

Willem was zelf niet erg tevreden over de eerste dag. Hij kon slecht uit de voeten komen op de ijsbaan van het Olympia stadion. Ondanks de vierde plaats was het gevoel niet goed.

Op dag 2 stond de 500 en de 1500 meter op het programma. Willem reed de 500 meter tegen de pool Konrad Radwanskiin een tijd van 39.52.

De tweede afstand was de 1500 meter. Willem had zich na de tegenvallende 500 meter volledig herpakt en snelde in zijn rit tegen de Rus Sergey Trofimov naar een tijd van 1.53.97. Deze tijd was goed voor de derde plaats. De bronzen medaille op de 1500 meter maakte voor Willem het weekend in een klap weer goed.

De prijzen werden uitgereikt door de Oostenrijkse oud-schaatser en meervoudig olympisch medaille winnaar Michael Hadshieff.

Willem bezet nu in het wereldbekerklassement de tweede plaats op de 3000 meter en de derde plaats op de 1500 meter.

Na de wedstrijd is Willem met de ploeg weer teruggegaan naar het trainingskamp in het Italiaanse Collalbo om zich voor te bereiden op het Nederlands Kampioenschap Allround in Tilburg.

Deze wedstrijd geldt tevens als selectiewedstrijd voor de finale van de World Cup en voor het WK junioren in het Noorse Bjugen.X