Archief: Nieuwsbrief Jeugd 31/07/2013
Geplaatst door: Marjan Voortman op: 02/08/2013
Aantal keer bekeken: 5069×


Hallo SSVN-kanjers, 

Hierbij weer een nieuwsbrief met daarin informatie over: 

 • Wijziging zomerrooster droogtraining!
 • 23 augustus: onderlinge wedstrijd
 • 7 september: toertocht 
 • 13 september: 15-jarig jubileum SSVN
 • 16 september: diplomaskeeleren en inleveren skeelerkleding
 • 18 september: info-avond schaatsen
 • 21 september: ophalen baankaarten en uitreiken schaatskleding
 • 28 september: eerste schaatstraining en eerste schaatswedstrijd
 • Carpoolschema schaatstrainingen

Wijziging zomerrooster droogtraining!

Omdat er de eerste zomerdroogtraining maar weinig kinderen waren, is besloten om tijdens de zomervakantie nog een aantal droogtrainingen te laten vervallen. Naast 12 en 19 augustus vervallen ook de trainingen van 5 en 26 augustus! De eerste droogtraining zal zijn op maandag 2 september van 18.30 tot 19.30 uur (dit is direct na de zomervakantie).


Wedstrijd 23 augustus

Op 23 augustus zal er van 18.30-20.00 uur weer een onderlinge wedstrijd verreden worden op onze eigen skeelerbaan. Wil je meedoen, meld je dan om 18.30 uur op de skeelerbaan, trek je SSVN-kleding aan (of als je die niet hebt: een rood shirt en een zwarte broek) en neem je wedstrijdnummer mee. Heb je geen wedstrijdnummer, dan zorgen wij dat je die krijgt, vlak voor de wedstrijd.


Toertocht 7 september

Op 7 september gaan we een toertocht skeeleren naar Flevo on Ice in Biddinghuizen. Daar rijden die dag een aantal teams van de SSVN mee in Raps24Kika. Dit is een groot 24-uurs skeelerevenement waarmee geld opgehaald wordt voor de stichting Kika. Die SSVN-teams kunnen na 24 uur skeeleren best een beetje aanmoediging gebruiken van jullie, dus skeeleren we gewoon naar ze toe!
Alle kinderen kunnen mee skeeleren in deze tocht, want we laten de oudere kids iets eerder starten en zij pikken dan de jongere kinderen onderweg op. De starttijden en startlocaties zijn als volgt:

 • Groepen 4 en 5 (die op woensdagavond trainen van 19.30-20.30 uur): vertrek 13.00 uur, bij het Erkemederstrand (ingang hondenstrand);
 • Groepen 2 en 3 (meester Dirk en meester Sjon): vertrek 13.45 uur, bij het gemaal Hardersluis;
 • Groep 1 (juf Diana): vertrek 14.15 uur bij de ingang van camping Molecaten (park Flevostrand).

Alle ouders zijn vanaf 15.00 uur welkom op Flevo on Ice in Biddinghuizen om hun kinderen te zien finishen en toe te juichen. We verwachten dat de kinderen dan rond 15.30 uur weer mee terug naar huis kunnen.
Wil je mee met deze toertocht, meld je dan uiterlijk woensdag 4 september aan op jc@ssvn.nl.


15-jarig jubileum SSVN, 13 september

Dit jaar bestaat de skeelervereniging 15 jaar. Dat gaan we natuurlijk vieren, samen met jullie: FEESTJE!!!
Houd daarom 13 september van 18.30-20.00 uur alvast vrij in je agenda!


Diplomaskeeleren en inleveren skeelerkleding, 16 september

De laatste skeelertraining is op woensdag 11 september. Daarna sluiten we het skeelerseizoen af met het diplomaskeeleren. Dit evenement wordt georganiseerd samen met skeelervereniging het Grieze Veen. Jullie kunnen hier aan je ouders laten zien wat je allemaal hebt geleerd in het afgelopen skeelerseizoen! Iedereen krijgt natuurlijk een certificaat. Dit wordt uitgereikt op de info-avond op 18 september.

 • Locatie: markthal aan de Mercuriusweg 48 in Barneveld
 • Tijd: van 18.30 tot 20.00 uur

Zorg dat je op tijd bent, zodat je voldoende tijd hebt om je skeelers en je bescherming aan te trekken.
Na afloop van het diplomaskeeleren moet je je skeelerkleding inleveren bij de Jeugdcommissie. Zorg dus dat je een extra setje kleding bij je hebt, zodat je je ter plaatse kunt omkleden.


Info-avond schaatsen, 18 september

Als we het skeelerseizoen hebben afgesloten, wordt het tijd om de schaatsen weer langzaam uit het vet te halen. Omdat voor iedereen het schaatsen in Dronten helemaal nieuw is, organiseren we een informatie-avond over het nieuwe schaatsseizoen. We geven hier bijvoorbeeld informatie over welke kleding je het beste aan kunt trekken, welke schaatsen je nodig hebt en hoe het zit met de wedstrijden, maar ook over het carpoolen en over hoe de trainingen eruit gaan zien.Tijdens deze info-avond worden ook de skeelercertificaten uitgereikt. We zien jullie dus graag allemaal op 18 september!

 • Locatie: Wijkcentrum Corlaer, Rijstegoed 2-4, Nijkerk
 • Tijd: 19.00-20.30 uur


Ophalen baankaarten en uitreiken schaatskleding, 21 september

Op 21 september verzamelen we om 14.00 uur bij Leisure World in Dronten. Je kunt dan je eigen baankaart ophalen. Dit moet je persoonlijk doen, omdat er een pasfoto op je baankaart wordt gemaakt. Heb je op die dag geen tijd om je baankaart op te halen, zorg dan dat je die in ieder geval ophaalt voor 28 september, anders kun je niet meetrainen! Op 28 september kun je je je baankaart dus niet vlak voor de training ophalen.
De Jeugdcommissie zal die dag ook de schaatskleding (trui, broek en eventueel een muts) uitreiken.
De baan is die dag tot 16.30 uur open. Heb je je baankaart en je kleding opgehaald, dan kun je daarna alvast eventjes het ijs proberen. Op die dag kun je namelijk met korting terecht op de ijsbaan in Dronten. De tarieven zijn:

 • € 2,50 voor personen tot en met 12 jaar
 • € 5,00 voor personen vanaf 13 jaar en ouder
De SSVN-kids kunnen deze keer zelfs gratis schaatsen, want de SSVN betaalt! Kortom: een ideale mogelijkheid om alvast even weer te voelen hoe dat ook al weer ging, dat schaatsen...!

               

Eerste schaatstraining en wedstrijd, 28 september

En op 28 september is het dan EINDELIJK weer zo ver: de eerste schaatstraining!!!! De baan in Dronten is vanaf 8.15 uur geopend. De trainingen starten zodra iedereen zijn schaatsen en kleding heeft aangetrokken. Zorg dat je op tijd bent zodat je genoeg tijd hebt om je schaatsen en je warme kleding aan te doen. Denk ook vooral aan je muts en je handschoenen en daarna: genieten van de eerste training op het ijs!
De eerste schaatswedstrijd zal gelijk op 28 september worden verreden, van 17.30 tot 20.30 uur.


Carpoolschema schaatstrainingen

De Jeugdcommissie werkt op dit moment aan het carpoolschema, zodat niet alle ouders elke week heel vroeg uit de veren moeten. Dit jaar verzamelen en vertrekken we elke zaterdagmorgen om 7.30 uur vanaf de skeelerbaan. Er zal een schema gemaakt worden, welke ouders per week vanaf de skeelerbaan naar Dronten rijden.
Wilt u als ouder gebruik maken van het carpoolschema, meld dit dan uiterlijk woensdag 4 september op jc@ssvn.nl. Het carpoolschema zal op de info-avond worden uitgereikt. Maakt u geen gebruik van het carpoolschema, dan gaan wij er van uit dat u zelf vervoer van en naar de ijsbaan regelt voor uw kind(eren).
De Jeugdcommissie

Wouter Bouwman,
Geralde van de Bunt,
Bea van de Put,
Gosse Visscher,
Henri van Dasselaar,
Marjan voortman